Pinnekjøttpizza

Syns du det er vanskelig å bruke opp pinnkjøttrestene? 🍕 Lag en knallgod pizza med restene. Om du ikke har rester av pinnekjøtt anbefaler vi sterkt å teste Stranda sitt Fenalår på, det blir også helt fantastisk. 

Visste du forresten at Stranda vant GULL i kategorien » Norges beste urøkte pinnekjøtt» i NM i kjøttprodukter 2023? 

Lær mer om pinnekjøtt

👩‍🍳 Til 4 tortilla-pizza trenger du🍕 

  • 4 tortillalefser, gjerne fullkorn 
  • 4 ss creme fraiche 
  • 200 g revet ost 
  • 1 liten rødløk 
  • 150 g ferdigkokt Stranda pinnekjøtt eller 150 g Stranda Fenalår 
  • 8 ss rørte tyttebær 
  • Syltet rødkål 
  • 4 ss granateplekjerner 
  • Nykvernet pepper 
  • Lynrask syltet rødkål 
  • 1/4 liten rødkål 
  • 1 1/2 dl eddik 7% 
  • 1 dl sukker ( eller annen søtning) 
  • 2 dl vann 
  • 1 klype salt 
  • 1 klype pepper 

Slik gjør du

Kutt rødkålen i tynne strimler. Visp sammen og hell over de øvrige ingrediensene og la det stå til pizzaene er ferdig stekt.

Smør creme fraiche på tortillaene og strø deretter over revet ost.

Riv pinnekjøttet/fenalår over osten og ha på strimlet rødløk. Rørte tyttebær plasserer du i små klatter rundt på pizzaen.​

Stek pizzaen i airfryer på 175 grader i 7 minutter (dersom du har en etasjerist kan du steke flere i høyden. Vær da obs på at den nederste kan trenge noen ekstra minutter. Dette varierer fra airfryer til airfryer).

Ha på syltet rødkål, granateplekjerner og nykvernet pepper til slutt.

Oppskrift og bilder er laget av Trude i @matpaaminutter.no

Bon Appétit