Nyheten Stranda Fenabog smaker nydelig surra rundt et saftig kyllingbryst 👩‍🍳

Lag gjerne retten med sennep, potetsalat og bakt løk! Oppskriften under er beregnet for 2 porsjoner.

Lær mer om Stranda Fenabog

👩‍🍳 Dette trenger du

  • 1 stk kyllingbryst
  • 1 pk Stranda FENABOG. Nyhet!
  • 1 ss god sennep
  • 50 g potetsalat
  • 1 stk gul eller rød løk

Potetsalat: 

  • 100 g poteter
  • 1 stk revet gulrot
  • 2 ss majones
  • 1 ss creme fraiche
  • 1 ss sylteagurk
  • 1 ss finhakket sjalottløk
  • 1 ss finhakket persille
  • Salt og pepper

Bakt løk:

  • 1 stk hvit eller rød løk (valgfritt)
  • 1 ss stekeolje
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt

Slik gjør du

Kyllingbryst surret i Stranda FENABOG:

  1. Start med å krydre kyllingbrystet med salt og pepper
  2. Bank kyllingbrystet litt flatt slik at det er et jevnt stykke
  3. Kyllingbrystet surres inn i skiver av FENABOG, til hele stykket er tildekket.
  4. Stekes/bakes i ovnen på midterste rille i 25 minutter. La kyllingen hvile i 10 minutter før den deles i to.
  5. Serveres sammen med potetsalat og bakt løk.

Bakt løk:

  1. Sett en panne på medium varme.
  2. Skrell løken og del den opp i ca. én cm tykke skiver, dryss salt og sukker over.
  3. Hell olje i pannen og legg løken som hele skiver oppi.
  4. Stek i 15 minutter på den ene siden.

Potetsalat:

Kok potetene, deretter skrelles og skjæres dem i terninger. Bland potetene med majones, hakket sylteagurk, finhakket løk, salt og pepper etter egen smak. For best mulig smak, la den stå kjølig en stund før servering.