Nyheten Stranda Fenabog smaker nydelig surra rundt et saftig kyllingbryst 👩🍳
Lag gjerne retten med sennep, potetsalat og bakt løk! Oppskriften under er beregnet for 2 porsjoner.
👩🍳 Dette trenger du
- 1 stk kyllingbryst
- 1 pk Stranda FENABOG. Nyhet!
- 1 ss god sennep
- 50 g potetsalat
- 1 stk gul eller rød løk
Potetsalat:
- 100 g poteter
- 1 stk revet gulrot
- 2 ss majones
- 1 ss creme fraiche
- 1 ss sylteagurk
- 1 ss finhakket sjalottløk
- 1 ss finhakket persille
- Salt og pepper
Bakt løk:
- 1 stk hvit eller rød løk (valgfritt)
- 1 ss stekeolje
- 1 ss sukker
- 1 ts salt
Slik gjør du
Kyllingbryst surret i Stranda FENABOG:
- Start med å krydre kyllingbrystet med salt og pepper
- Bank kyllingbrystet litt flatt slik at det er et jevnt stykke
- Kyllingbrystet surres inn i skiver av FENABOG, til hele stykket er tildekket.
- Stekes/bakes i ovnen på midterste rille i 25 minutter. La kyllingen hvile i 10 minutter før den deles i to.
- Serveres sammen med potetsalat og bakt løk.
Bakt løk:
- Sett en panne på medium varme.
- Skrell løken og del den opp i ca. én cm tykke skiver, dryss salt og sukker over.
- Hell olje i pannen og legg løken som hele skiver oppi.
- Stek i 15 minutter på den ene siden.
Potetsalat:
Kok potetene, deretter skrelles og skjæres dem i terninger. Bland potetene med majones, hakket sylteagurk, finhakket løk, salt og pepper etter egen smak. For best mulig smak, la den stå kjølig en stund før servering.