Blåmugg + Stranda Spekeskinke til PIZZA = 💙

En fristende og deilig pizzavariant med blåmuggost, karamellisert løk og nyheten Stranda Spekeskinke til PIZZA 🍕

Lær mer om Spekeskinke til PIZZA

👩‍🍳 Dette trenger du

  • ​1 pizzabunn (medium stor)
  • 1 valgfri blåmuggost (anbefaling: Selbu Blå)
  • 300 g creme fraiche
  • 1 stk hvit eller rød løk (valgfritt)
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss sukker
  • 1 pk (50 g) Stranda Spekeskinke til PIZZA. Nyhet!

Hvit pizzasaus: 

  • 150 g creme fraiche
  • 150 g valgfri blåmuggost
  • 1 ts kvernet pepper

Alt blandes sammen og smakes til – klar til bruk.

Karamellisert løk:

  • 1 stk hvit eller rød løk (valgfritt)
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss sukker

Sett en panne på medium varme. Skrell og del løken i to. Kutt så tynne strimler og legg den i stekepannen med oljen og sukkeret. Nå skal løken sakte få farge og karamelliseres. Pass på å rør i løken. Når fått gyllen og fin farge, avkjøl. Den er nå klar til bruk.

Smak gjerne til med chili eller chiliflak. Alt blandes sammen og smakes til – klar til bruk.

Slik gjør du

Forvarm stekeovn til 230 grader.

Legg frem pizzabunnen og smør et godt lag med hvit saus på.

Legg 5 skjeer med den karamelliserte løken på eller fordel løken utover sausen.

Stek pizzaen på nederste rille til den er gyllen (ca 10 minutter). Ta ut pizzaen av ovnen og legg den gjerne over på en rist.

Fordel biter av blåmuggost, som du river opp i ønsket størrelse, utover pizzaen.

Fordel skiver av Stranda Spekeskinke til PIZZA utover den rykende varme pizzaen. Dryss gjerne litt god olivenolje over til slutt.