HistorieN
Stranda-merket så dagens lys i 1973 da 14 aksjonærer med mange års erfaring fra matproduksjon etablerte Stranda Spekemat AS. I dag inngår Stranda-merket i Grilstadkonsernet og produktene er klar markedsleder i Norge på spekeskinker, fenalår og mørpølser.
Vi forvalter en kulturarv
Stranda har en lang og rik industrihistorie. I de senere år har spesielt de mange virksomhetene innen næringsmiddelindustri blomstret, og det lille bygdesamfunnet sysselsetter nærmer 1.000 personer med produksjon av mat innen flere kategorier.
På Stranda møtes mild og fuktig luft fra fjorden med vindene fra Sunnmørsalpene. Dette skapte gode forhold for speking av kjøtt, og allerede mot slutten av 1800-tallet ble det etablert håndtverksproduksjon av spekemat. I dag spekes produktene i moderne klimarom der den friske luften tas inn og styres på temperatur og fuktighet. Grunnlaget ble lagt ved å utnytte naturgitte forhold.
Strandaskinke er Norges desidert mest solgte spekeskinke.
Posisjonen er vunnet uten store markedskampanjer, men gjennom å holde god og stabil kvalitet. Strandaskinke har lojale brukere, og flere og flere finner nye bruksområder for Strandaskinke.
På Stranda tar vi oss tid når vi skal lage god spekeskinke.