Enkelt og fristende spekefat
Fyll opp en stor trefjøl med det du liker best, og dandér spekematen slik du ønsker. Vi liker å gi Strandaskinka en liten brett for syns skyld. Det ser også veldig delikat ut hvis en lager en liten rull av skinka. Disse produktene fra Stranda er for eksempel kjempegode på et spekefat:
Kombiner med delikate småretter
Når du har spekematen på plass, så finnes det utallige smakfulle kombinasjoner som passer utmerket til frokost og brunsj, eller til tapasbordet. På bordet kan du for eksempel tilby en innbydende blanding av delikatesser: grillet brød, kjeks, mozzarella med basilikum, marinerte oliven, fikensyltetøy, Manchego-ost, et utvalg av bær og granateple, småtomater, jordbær, og hjemmelagde småretter i skåler. En sann fest for smakssansene!
Grønn miks
- ½ avokado
- 1 presset hvitløksfedd
- 1 grønn chili
- 1 neve pistasjnøtter
- 1 neve ruccola
- 1 neve koriander
- 1 neve bladpersille
- 1 skvett sitronsaft
- 1 skvett vann
- 1 klunk olivenolje
- Salt
- Chilipulver
Bland alle ingrediensene i en food processor. Smak til med krydder.
Eggerøre
3 egg
1 ss smør
1 ss vann
Varm opp i en liten kasserolle mens du rører. Ta platen av og på varmen for å sørge for at den ikke blir for varm. Ha tålmodighet, og du vil få kanskje verdens beste eggerøre.
Ricotta-krem
1 dl kremfløte
250 gram ricotta-ost
2 ss honning
Noen skvetter sitronsaft
Litt salt
Topping:
Olivenolje
Sitronskall
Pisk fløten til krem. Bland inn ricotta, honning og sitronsaft og pisk til du får en luftig blanding. Hell over i en skål og topp med litt olivenolje og sitronskall.