Gå til innholdet

Strandaskinke innbakt i brød

  • 4
  • Over 60 min
  • Krever litt

Fremgangsmåte

1. Bland alt det tørre i en bolle, hell så i vannet.

2. Kna dette til det blir en smidig deig.

3. Settes til heving, til dobbel størrelse.

4. Kna så deigen sammen igjen, og del den i fire deler.

5. Kjevle hver del til en rektangulær flate.

6. Varm olivenolje og hvitløk i pannen til det brunes litt. Fordel så oljen utover deigen.

7. Legg på tynne skiver av fennikel og Strandaskinke og pepper etter smak.

8. Rull sammen deigen til en pølse, og skjær i ca. 1 cm tykke skiver.

9. Etterheves i 15 minutter.

10. Pensle med olivenolje før de settes i ovnen i 15-20 minutter til de er gyldne.

Ingredienser

  • 150 g Strandaskinke
  • 1 kg speltmel
  • 250 g rugmel
  • 1/2 pose tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 4 dl romtemperert vann
  • 4 ss olivenolje
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 fennikel, skjært i tynne skiver

Stranda produkt i oppskriften

135 g

Strandaskinke

Bruk gjerne Løvtynn Strandaskinke