Gå til innholdet

Rødbetsalat med fetaost, quinoa og asparges

  • 4
  • 30-60 min
  • Krever litt

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 180 C.

1. Skrell og skyll røbetene godt og kutt de i båter.

2. Dryss over litt honning og olivenolje, og bak de i ovnen til de er møre (ca. 40 minutter).

3. Skyll quinoaen godt. Kok med 2 dl vann i 10 minutter. La den så stå uten varme, med lokk i 10 minutter til, rør med en gaffel.

4. Skyll spinaten og bryt fetaosten i små biter.

5. Surr Strandaskinke rundt aspargesen, og stek på en varm plate sammen med litt smør i ca. 10-15 minutter.

6. Rett før servering vendes spinat, rødbeter, quinoa og fetaost sammen. På toppen av salaten legges asparges med Strandaskinke.

7. Dryss over litt olivenolje, salt og pepper etter smak.

Ingredienser

  • 3 rødbeter
  • 2 ss honning
  • 3 ss olivenolje
  • 200 g spinat
  • 100 g fetaost
  • 1 dl quinoa
  • 1 ss smør
  • 1 bundt asparges
  • 100 g Strandaskinke

Stranda produkt i oppskriften

135 g

Strandaskinke

Velg en ordentlig god olivenolje!