Gå til innholdet

Posjert egg med hollandaise

  • 4
  • 30-60 min
  • Krever litt

Fremgangsmåte

Hollandaise:
1. Kok opp hvitvinseddik og pepperkorn til vesken er redusert til halvparten. Sil av pepperkornene og ta vare på væsken.

2. Varm opp klarnet smør.

3. Pisk eggeplommer og den reduserte hvitvinseddiken i et vannbad til den blir luftig.

4. Hell forsiktig litt og litt over det klarnete smøret. Visp hele tiden slik at ingrediensene blander seg mest mulig.

5. Smak til slutt til med litt sitron, salt og pepper.

Posjert egg:
1. Kok opp vann med hvitvinseddik og salt. La vannet småkoke.

2. Knekk egget først i en skål, hell det så rett i vannet. Fortsett med de resterende eggene på samme måte. Egget kan koke fra 2 til 4 minutter avhengig av hvor fast du vil ha det.

3. Ta egget ut med en hul tresleiv og legg det på tørkepapir før du serverer med varm hollandais og Strandaskinke.

Ingredienser

  • HOLLANDAISE:
  • 4 ss hvitvinseddik
  • 10 pepperkorn
  • 4 eggeplommer
  • 300 g klarnet smør (330g usaltet smør)
  • sitronsaft etter smak
  • salt og pepper etter smak
  • POSJERTE EGG:
  • 4 egg
  • 1 liter vann
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 klype salt
  • Strandaskinke

Stranda produkt i oppskriften

135 g

Strandaskinke

Du kan også bruke Hollandaise fra pose. Isteden for posjerte egg, kan du koke egg.