Gå til innholdet

Focaccia med tomatkrem og Strandaskinke

  • 4
  • Over 60 min
  • Enkelt

Fremgangsmåte

Deig:
1. Rør sammen gjær, honning og romtemperert vann.

2. La dette stå noen minutter før melet tilsettes litt etter litt. Kna minst 5 minutter.

3. Legg plastfolie eller et kjøkkenhåndkle over bollen, og sett til heving ca 30 minutter til deigen har doblet sin størrelse.

4. Slå luften ut av deigen, og kjevl den ut til den formen du ønsker, ca 2,4 cm tykk.

5. Legg den på ei stekeplate og pensle med olivenolje. Lag små hull i deigen med en skje eller gaffel. Strø salt over. 

6. Sett den til heving på nytt, til den er dobbel størrelse.

7. Stekes på 200 grader i 30 minutter.

Tomatkrem:
1. Del tomatene og varm opp litt olivenolje og hvitløk i en panne. Fres i noen minutter før du har i tomatene, kok på svak varme i ca 20 minutter.

2. Når tomatene er myke, tilsettes fløte, ta det av varmen og blend godt med en stavmikser.

Server foccacia med tomatkrem, fersk basilikum og Strandaskinke.

Ingredienser

  • Deig:
  • 7 g tørrgjær
  • 1 ss honning
  • 6 dl vann
  • 1 kg mel
  • 1 ts salt
  • 4 ss ekstra virgin olivenolje
  • 2-3 klyper maldonsalt
  • Tomatkrem:
  • 2 ss olivenolje
  • 2 fedd hvitløk
  • 300 g tomater
  • 4 ss fløte
  • Salt og pepper etter smak
  • Strandaskinke

Stranda produkt i oppskriften

135 g

Strandaskinke

Tilsett urter etter smak. Passer godt som tilbehør!