Gå til innholdet

Rømmegrøt med Strandaskinke, honning og timian

  • 4
  • 30-60 min
  • Krever litt

Fremgangsmåte

Melkeprodukter brenner seg lett i bunnen og kan fort koke over. Bruk derfor en tykkbunnet panne.

1. Kok opp rømmen på svak varme og rør jevnlig.

2. Ha i litt av melet i seterrømmen under omrøring.

3. Fjern smøret som etter hvert legger seg på toppen. Ta vare på dette til servering.

4. Hell i resten av melet og rør godt.

5. Tilsett melken litt etter litt til grøten har passe konsistens.

Stek Strandaskinke med litt smør i pannen til den blir sprø. Server grøten med spørstekt Strandaskinke, honning, smør fra grøten og timian.

Ingredienser

  • 5 dl seterrømme
  • 2 dl hvetemel
  • 5 dl helmelk
  • 0,5 ts salt
  • 8 skiver Strandaskinke
  • 1 ss smør
  • En neve fersk timian
  • 2-3 ss honning

Stranda produkt i oppskriften

135 g

Strandaskinke

Kosemat som passer like godt i hverdagen som i godt lag.