Gå til innholdet
17.mai20ovenfra2c20liggende20hc3b8yopplc3b8selig

Enkel og fristende sommermat

Perfekt til å diske opp med i ferien


Fyll opp en stor trefjøl med det du liker best. For eksempel:

💙Strandaskinke
💙Strandafilet
💙Coppaskinke
💙Lammelår
💙Strandamørsnacks


artikkel-stranda.no-sommer.001-2


Når du har spekematen på plass, så finnes det utallige smakfulle kombinasjoner som passer utmerket til frokost og brunsj for de fine sommerdagene. Vi har samlet noen eksempler under - men her er det bare fantasien som kan sette grenser. 

Grillet brød 🥖
Kjeks
Mozzarella med hakket basilikum
Marinerte oliven
Fikensyltetøy
Manchego-ost
Bær
Granateple
Småtomater
Jordbær
Suppler med noe «hjemmelaget» i små skåler:

stranda_spekemat_sommerbord_02_blå

 

Grønn miks 🥑

½ avokado
1 presset hvitløksfedd
1 grønn chili
1 neve pistasjnøtter
1 neve ruccola
1 neve koriander
1 neve bladpersille
1 skvett sitronsaft
1 skvett vann
1 klunk olivenolje
Salt
Chilipulver

Bland alle ingrediensene i en food processor. Smak til med krydder.

Eggerøre 🍳

3 egg
1 ss smør
1 ss vann

Varm opp i en liten kasserolle mens du rører. Ta platen av og på varmen for å sørge for at den ikke blir for varm. Ha tålmodighet, og du vil få kanskje verdens beste eggerøre.

Ricotta-krem 🧀

1 dl kremfløte
250 gram ricotta-ost
2 ss honning
Noen skvetter sitronsaft
Litt salt

Topping:
Olivenolje
Sitronskall

Pisk fløten til krem. Bland inn ricotta, honning og sitronsaft og pisk til du får en luftig blanding. Hell over i en skål og topp med litt olivenolje og sitronskall.


Gjør det enklere - Påsmurt 🥪

Smør på brødskiver eller rundstykker og servér ferdig anrettet på fat. 
Kok egg og dandér på brødskiven sammen med salatblad, tomat, Strandaskinke og litt karse for pynt.