Gå til innholdet
Allergisøk (0)
pinnkjott-lammesadel-jul-2

Årets Pinnekjøtt fra STRANDA

Årets pinnekjøtt fra STRANDA kommer i to smakfulle varianter. Den ene varianten er tradisjonelt pinnekjøtt av årets lam med lange pinner. Den andre er pinnekjøtt av lammesadel som gir ekstra kjøttfulle stykker. Begge variantene er urøkte.

Årets pinnekjøtt fra STRANDA kommer i to nye smakfulle varianter. Den ene varianten er tradisjonelt pinnekjøtt med lange pinner. Den andre er pinnekjøtt av lammesadel som gir ekstra kjøttfulle stykker. Begge variantene er urøkte.

Pinnekjøtt fra Stranda lages av årets lam og i en begrenset mengde hver høst. Det brukes kun kjøtt av kvalitetskontrollerte lam for å sikre den gode smaken. Pinnekjøttet er vellagret, dvs. det saltes, tørkes og modnes litt lengre enn standard pinnekjøtt.

Pinnekjøtt av Lammesadel er et pinnekjøtt med mer kjøtt, mindre bein og mindre fett (25% mindre fett enn tradisjonelt pinnekjøtt). Dette er også modnet lengre enn standard for å sikre den gode smaken. 

Stranda ligger på Sunnmøre, et distrikt hvor beiteforholdene er de beste og pinnekjøttradisjonen går lenger tilbake enn noen kan huske. Tilbered Stranda Pinnekjøttet med kjærlighet, og vi lover det et minneverdig måltid!

Tilberedning av pinnekjøttet:

Beregn ca. 350g kjøtt pr. person. 

1. Legg kjøttet i kaldt vann i ca 24 timer. 
2. Slå bort vannet og legg kjøttet over i en stor kasserolle.
3. Kjøttet dampes på metallrist eller en "rist" av bjørkepinner (uten bark) i bunnnen av kjelen.
4. Ha i vann til det står oppunder risten.
5. Kok opp og juster varmen. 
6. La pinnekjøttet dampe eller trekke i ca. 2,5 time til kjøttet løsner fra beina.

PS! Pass på så det ikke koker tørt (evt. etterfyll med litt vann)

Tips!

Pinnekjøttet blir ekstra godt om det brunes 10 -15 minutter i stekeovnen. Legg kjøttet forsiktig over i en langpanne og sett den i stekeovnen på full varme. Følg nøye med så kjøttet ikke blir brent!

Server med kokte poteter, kålrabistappe, kokte gulrøtter og rørt tyttebær. Litt fett fra kjelen hører også med.

Vel bekomme!