Lett å lykkes med pinnekjøtt på 1-2-3
En enkel guide for å imponere med sesongens pinnekjøtt fra Stranda
1.
Beregn ca 350 g pinnekjøtt per person
2.
Kjøttet vannes ut i ca 24 t
Dagen før finner du frem en stor kjele og fyller med lunkent vann, før du legger pinnekjøttet oppi.
Bytt vannet én gang. Dette gjøres for at noe av saltet skal slippe taket.
3.
Dampes på rist eller pinner i ca 3 timer, til kjøttet slipper beina
Bjørkepinner fås kjøpt på dagligvarebutikker sammen med pinnekjøttet.
Alternativt, en enkel stålrist, som fås kjøpt på de fleste steder de har kjøkkenutstyr.
Legg risten, eller pinnene nederst i kjelen. Fyll vann så det rekker akkurat opp til rist/pinner.
Kok opp vannet, og skru ned temperaturen, slik at det småkoker.
Legg oppi pinnekjøttet. La det stå i ca 3 timer, til kjøttet slipper beina.
Kraften som har dannet seg i bunnen er nydelig som sjysaus.