Pinnekjøtt fra Denne Stranda

Gullmedalje til Stranda urøkt pinnekjøtt

Stranda Pinnekjøtt vant GULL🥇 i kategorien Norges beste urøkte pinnekjøtt under NM i Kjøttprodukter 2023. Skal du prøve gullvinneren vår til jul?

Lett å lykkes med pinnekjøtt på 1-2-3

Her finner du en enkel guide for å imponere med sesongens pinnekjøtt fra Stranda

Slik gjør du det

Beregn ca 350 g pinnekjøtt per person


Kjøttet vannes ut i ca 24 timer
Dagen før finner du frem en stor kjele og fyller med lunkent vann, før du legger pinnekjøttet oppi. Bytt vannet én gang. Dette gjøres for at noe av saltet skal slippe taket.


Dampes på rist eller pinner i ca 3 timer, til kjøttet slipper beina.
Legg risten, eller pinnene nederst i kjelen. Fyll vann så det rekker akkurat opp til rist/pinner. Kok opp vannet, og skru ned temperaturen, slik at det småkoker.


Legg oppi pinnekjøttet. La det stå i ca 3 timer, til kjøttet slipper beina.


Kraften som har dannet seg i bunnen er nydelig som sjysaus.

Bjørkepinner fås kjøpt på dagligvarebutikker sammen med pinnekjøttet. Alternativt, en enkel stålrist, som fås kjøpt på de fleste steder de har kjøkkenutstyr.

Tips til tilbehør

Tradisjonelt tilbehør: Potet, kålrotstappe og tyttebær.
Sammen med Stranda Grov Pølse

Rotmosfavoritten: Rotmos av kålrabi, gulrot, jordskokk. Pepperrot kokes og iblandes kraft fra pinnekjøttet før det moses. Server med potet

Til kål-elskeren: Kombiner resten av tilbehøret med surkål og rødkål.

Har du aldri laget pinnekjøtt før?

Stranda pinnekjøtt finner du på Kiwi. Se Kiwis video med steg-for-steg, laget for nybegynnere.

Ofte stilte spørsmål

Stranda pinnekjøtt bør ligge i vann i 24 t. Hvis du skal servere pinnekjøtt til kl 17 på søndag, bør pinnekjøttet legges i vann klokken 13 på lørdag. Da kan du starte dampingen kl 13 på søndag. Etter 3 timer damping er det ferdig  – ca kl 16 på søndag. Da har du også noe tid til overs.

Når du bytter vann på pinnekjøttet, slipper pinnekjøttet mer salt. Stranda pinnekjøtt bør vannes ut i 24 t, og du bør bytte vann én gang.

Beregn ca 350 g per person. Noe mer hvis du har storspisere i familien eller venneflokken.

Det mest brukte tilbehøret til pinnekjøtt er kålrotstappe og potet. Kålrotstappe lages av kokt kålrot, most og smaksatt med smør, salt og pepper. Mange bruker kraft fra pinnekjøttet og litt gulrot til kålrotstappen.