Gå til innholdet
Allergisøk (0)

Kyllingbryst med sitronrisotto og Strandaskinke

Tilbake

Ingredienser

Allergivarsel gjelder kun Grilstad produkter

  • Pepper etter smak
  • 1 ss smør
  • Olivenolje
  • 150 g Strandaskinke
  • Risotto:
  • 8 dl grønnsaksbuljong
  • 2 ss olivenolje
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 300 g risotto ris
  • 1,5 dl hvitvin / hvitvinseddik
  • Saften og skallet av en sitron
  • 1/2 squash
  • 150 g paraeasanost / peccorino

1. Sett ovnen på 180 grader og smør bunnen i en ildfastform med smør.

2. Rull Strandaskinke rundt kyllingbrystene, og legg de i formen.

3. Hell over litt olivenolje og kvern litt pepper på etter smak.

4. Stekes i 20-30 minutter eller til kyllingen er 70-72 grader i midten.

Risotto:
1. Finhakk løk og hvitløk, stek med litt olje på svak varme til den er blank og myk.

2. Tilsett risen og rør kontinuerlig.

3. Hell over hvitvinen gradvis mens du fortsetter å røre.

4. Hell deretter over grønnsaksbuljongen litt og litt. La buljongen trekke seg inn i risen før du heller på mer. Denne prosessen vil ta ca. 15 minutter.

5. Når risen er kremaktig og tyktflytende, taes den av varmen og rør inn revet squash, raspet peccorino eller parmeasanost, revet sitronskall og saften av en sitron. Rør godt og sett lokk på i 2 minutter.

6. Server med kyllingbryst rullet med Strandaskinke, dryss gjerne litt parmeasan eller peccorino på toppen.

kyllingbryst_sitronrisotto